Gå i dansskola under Dansbandsveckan

Hur får man till den där vänstervändningen med snurr i buggen och hur dansar man egentligen schottis? Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. I Tony Irvings Dance Academy är det Tony och Let’s Dance-kollegan Cecilia Ehrling som lär ut allt från swing till bugg. Nytt är att vi även erbjuder kurser i gammeldans under ledning av Marie och P-A Sköld. Du köper en biljett till danskurserna för en dag och så kan du testa vilka danskurser du vill!

Biljetterna till danskurserna släpps längre fram i vår. 

dansskola1

Nya turer i Tony Irving Dance Academy

Tillhör du dem som inte riktigt vågar, för att alla andra verkar så duktiga? Eller har du tröttnat på dina vanliga turer och vill lära dig något nytt? Tony Irvings Dance Academy är inspirerande och givande, oavsett kunskapsnivå. Tony håller kurs tillsammans med sin Let's Dance-kollega Cecilia Ehrling. Vi vill att så många som möjligt ska få lära sig att dansa!

webb-bild-par2-1200x800px

Ge dig ut i gammeldansens virvlar

Gammeldans är en beteckning på danser som fanns i Sverige innan foxtroten gjorde sitt genombrott under 30-talet. Det handlar om dansstilar som nu blivit allt mer populära igen! P-A och Marie Sköld håller kurser i Snoa (kan beskrivas som en blandning mellan schottis och polka), schottis, polka och vals, och varianter på gilledanser. Stämningen är avslappnad och alla kan komma och prova oavsett kunskapsnivå!

Tonys vett & etikett

Tony Irving lär dig vett & etikett, tips och tricks för att bli en ännu bättre dansare. Vad är bra att tänka på när du dansar? Hur ska man föra och hur ska man följa i dansen? Enkla tips kan vara guld värda för en lyckad dans och kväll. Tony lär ut under lättsamma formar och med glimten i ögat.

Börja träna redan nu

Inspirationsfilmer med Tony och Cecilia

Film: Vett och etikett med Tony och Cecilia

På dansbanan träffas vi för att ha kul och för att dansa. Men det gäller att vi följer vissa regler så att alla kan trivas: exempelvis att vi dansar åt rätt håll så vi inte krockar med varann, håller drinkglasen borta från dansgolvet, och ser till att vara rena och fräscha på dansgolvet. Tony och Cecilia ger tre heta tips vardera för att göra dansupplevelsen så trevlig som möjligt för alla inblandade. 

Film: Lär dig swing med Tony och Cecilia

Nu jobbar vi med en lite mer avancerad dans, som börjar bli riktigt het i Sverige, nämligen Swing! Tony och Cecilia visar dig grunderna till denna häftiga dans, som kräver en del av dansarna, men det är verkligen värt det! Swing har sex slag i takten, och gungar mjukt fram och tillbaka. 

Film: Lär dig bugg med Tony och Cecilia

I den här filmen visa Tony Irving och Cecilia Ehrling hur du bemästrar grunderna i bugg: vilken fot ni ska börja på, vilka steg ni ska ta, hur ni ska hålla i varann och hur ni gör en snygg vänstervändning med snurr! 

Film: Lär dig Foxtrot med Tony och Cecilia

Foxtrot är en klassisk dans som passar till det allra mesta som spelas på dansbandsveckan. Men även om grunderna kan verka enkla, finns det alltid något nytt att lära. I den här filmen visar Tony och Cecilia bland annat de fyra fattningsvarianterna: svensk, klassisk, country, kompakt – en för alla smaker!

Boka din danskurs i förväg