Dansbandskassen stödjer ridklubb

För Dansbandsveckan är det viktigt att stödja det lokala näringslivet i Malung- Sälens kommun. Nu har man tillsammans med Ica Supermarket i Malung beslutat att ge ett bidrag på 50 000 till Malung-Sälens ridklubb som har ett tufft ekonomiskt läge just nu

Under några år har ICA Supermarket i Malung och Dansbandsveckan haft ett gemensamt projekt kallat ”dansbandskassen.” På ICA Supermarket i Malung har kunderna kunnat köpa en speciell kasse, där en del av priset har avsatts till en fond. Ur den fonden har föreningar i Malung-Sälens kommun har kunnat söka bidrag till sin verksamhet.

Malung-Sälens ridklubb har under hösten 2019 haft det tufft ekonomiskt med anledning av ett utbrott av kvarka som lamslagit hela verksamheten. Ridklubben har tidigare fått ett katastrofbidrag på 250 000 kronor från Malung-Sälens kommun.

– Syftet med dansbandskassen är ju att stödja det lokala föreningslivet med pengar till investeringar och aktiviteter. När Malung-Sälens ridklubb drabbades av kvarkautbrottet kändes det väldigt naturligt att hjälpa dem på det här sättet. Pengarna kommer väl till pass, till glädje för verksamheten i ridklubben och alla dess medlemmar säger John Öhrnell på ICA Supermarket i Malung.

– Det var aldrig någon tvekan att vi skulle besluta om att stödja Malung-Sälens ridklubb med pengar utifrån hur hela deras verksamhet påverkats. Från oss i Dansbandsveckan känns det extra positivt att vi också kan påvisa att vi kan vara med och hjälpa andra ideella föreningar med pengar säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan.

– Vi i Malung-Sälens ridklubb är så oerhört tacksamma att vi får detta bidrag från dansbandskassefonden. Det är helt fantastiskt att vi får denna stöttning och hjälp till vår ideella verksamhet. Förutom katastrofbidraget från Malung-Sälens kommun möjliggör detta att vi kan komma igång med vår verksamhet igen säger Mats Stövling, ordförande för Malung-Sälens ridklubb.

Andra nyheter och artiklar

Banden släppta för Dansbandsveckan 2023!

Nu är det klart vilka dansband som kommer att spela på Dansbandsveckan i Malung i sommar. – Det blir en härlig mix, från de klassiska banden som spelar medryckande dansbandshits till lite nyare band som spelar svängig rockabilly musik. Här finns något för alla, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan.

Vinnarna Guldklaven 2022

Vinnarna i Guldklaven är utsedda! Här ser du hela listan.
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.